Колектори за подово отопление DANFOSS SSM
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Колектори за подово отопление DANFOSS SSM

Колекторите с вградени вентили тип RA с предварителна настройка и дебитомери от неръждаема стомана. Колекторът SSM се използва за контролиране на водния поток в системи за подово отопление. Всяка тръба на системата за подово отопление е свързана към колектора, като по този начин е възможно да се контролира водния поток или подаването на топлина към всяка стая в сградата поотделно.

Колекторът се състои от подаващ и връщащ колектор. Захранващият колектор включва възможност за индивидуално изключване на всеки кръг на разходомер или спирателен вентил. Връщащият колектор е оборудван с интегрирани клапани за предварително регулиране на Danfoss, осигуряващи оптимален хидравличен баланс в системата.

Вентилите могат да се управляват по електронен път чрез термични задвижки или да действат като самостоятелно действащи модули с помощта на дистанционни температурни регулатори.

Колекторът се доставя на модули с до 12 изхода. Сферичните кранове се предлагат като опция за положително затваряне между колектора и системата.

Колекторът SSM се доставя с ръчен вентилатор и продухващ клапан.

Цената е за 2 броя колектори в комплект.

  • 2+2
  • 6+6
  • 7+7
  • 9+9
  • 11+11
  • 12+12

230,74 лв. С вкл. данък

192,28 лв. Без данък

Проверка на пратка
При наложен платеж
Безплатна доставка
За поръчки над 100 лв
Връщане до 14
За онлайн поръчки

При проектиране на подовото отопление най-важното е във всяко помещение да се осигури точното количество топлина, за да се гарантира оптимален температурен комфорт с минимални разходи на енергия. Обикновено в една система за водно подово отопление термозадвижките получават информация за температурата от стайните термостати и отварят или затварят вентилите на колектора. Но какво става ако има повече от едно помещение, ако помещенията са с различна големина, ако има по-отдалечени помещения. Тогава, ако нямате хидравличен баланс вие няма да имате желания температурен комфорт и/или пък със сигурност ще имате загуба на енергия.

Вентили с предварителна настройка:

Колекторите SSM-F на Danfoss имат вградени вентили с предварителна настройка. Това позволява на всеки от кръговете ръчно да се зададе различен предварителен дебит, в зависимост от големината на помещението, неговата отдалеченост и топлинните му загуби.

Останалите елементи на колекторите са:

- Дебитомери: Основната функция на дебитомерите е да визуализират потока, минаващ през съответния отоплителен кръг.

Така можете да следите дали зададените дебити са постигнати или има някакви неизправности, които да се отстранят своевременно. Като допълнителна възможност с дебитомера на отделен кръг също можете да спрете водата в този кръг индивидуално като го затворите напълно. Някои инсталатори използват тази възможност на дебитомерите при колектори на други производители за настройка на дебита, но това е неточно и несериозно, още повече, че пластмасата не е пригодена за това и лесно ще се счупи.

- Ръчни обезвъздушители и кранчета за източване:

Доста полезни при профилактика, ремонт или реновиране на инсталацията.

- Термозадвижките:

Термозадвижките се предлагат отделно. Най-често се използват версия нормално затворени(NC), но има и версия нормално отворени(NO) за специфични приложения. Предлагат се и термоздавижки за колектори на други производители, различни от Danfoss.

Danfoss
088U0752

Reviews (0)